УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

від 16 серпня 2017 року № 156

Про клопотання ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час перших виборів старост сіл, селищ 24 вересня 2017 року

До Центральної виборчої комісії надійшло клопотання ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ  "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час перших виборів старост сіл, селищ 24 вересня 2017 року.

Розглянувши зазначене клопотання та додані до нього документи, Центральна виборча комісія встановила.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" зареєстрована в установленому законом порядку, що підтверджується відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, і її діяльність відповідно до пункту 1.2 статуту цієї організації поширюється на територію України.

За змістом пункту 2.3 статуту ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" до її статутної діяльності належать питання виборчого процесу та спостереження за ним.

Частиною першою статті 64 Закону України "Про місцеві вибори" визначено, що у виборчому процесі можуть брати участь офіційні спостерігачі від громадських організацій.

Згідно з частиною першою статті 66 указаного Закону громадська організація, до статутної діяльності якої належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстрована в установленому законом порядку, не пізніш як за сорок днів до дня голосування може звернутися до Центральної виборчої комісії з клопотанням про дозвіл мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах.

Враховуючи викладене, відповідно до пункту 8 частини першої статті 24, частини першої статті 64, частин першої – третьої статті 66 Закону України "Про місцеві вибори", керуючись статтями 11 – 13, пунктом 9 статті 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Надати ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" дозвіл мати офіційних спостерігачів під час перших виборів старост сіл, селищ 24 вересня 2017 року.

2. Копію цієї постанови видати представнику ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ".

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії   М. ОХЕНДОВСЬКИЙ