УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Протокольне рішення

м. Київ

08 листопада 2012 року № 5

Про продовження строку розгляду запитів на інформацію Клімовича С.О., зареєстрованих  у Центральній виборчій комісії 5 та 7 листопада 2012 року за № 21-66-37379, № 21-66-37572

До Центральної виборчої комісії 5 та 7 листопада 2012 року надійшли запити на інформацію Клімовича С.О., в яких він просить надати таку інформацію: "Усю історію змін введених результатів голосування на парламентських виборах поточного року по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); явку на 12 год. по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); явку на 16 год. по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); явку на 20 год. по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); кількість бюлетенів, які були видані для голосування по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); кількість бюлетенів, які були видані для голосування вдома по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи); кількість голосів по кожному кандидату (або кількість голосів по кожній партії) по кожній дільниці (кожний мажоритарний і багатомандатний округи)".

Згідно з постановами Центральної виборчої комісії від 12 квітня 2012 року № 66 "Про утворення звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі", № 67 "Про утворення закордонних виборчих дільниць на постійній основі" та від 28 квітня 2012 року № 82 "Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі у межах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя" утворено 33 646 звичайних та спеціальних виборчих дільниць, 116 закордонних виборчих дільниць та 225 одномандатних виборчих округів на постійній основі.

Під час організації підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року Центральною виборчою комісією зареєстровано кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 21 політичної партії, та 2 653 кандидати у народні депутати України в одномандатних виборчих округах.

З огляду на вищезазначене вказані запити на інформацію потребують надання великого обсягу інформації.

Згідно з частиною четвертою статті 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації" у разі, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Враховуючи викладене, відповідно до частини четвертої статті 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації", керуючись статтями 11, 12 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія  вирішила:

1. Продовжити строк розгляду запитів на інформацію Клімовича С.О. до 20 робочих днів.

2. Це протокольне рішення надіслати Клімовичу С.О.

Голова Центральної виборчої комісії   В. ШАПОВАЛ