УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

31 жовтня 2009 року № 233

Про скаргу Омельченка О.М., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 30 жовтня 2009 року за № 21-30-14437

До Центральної виборчої комісії 30 жовтня 2009 року надійшла скарга Омельченка Олега Михайловича на бездіяльність Центральної виборчої комісії.

Вивчивши скаргу та додані до неї документи, Центральна виборча комісія зазначає.

Відповідно до частини другої статті 3 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" Комісія та її члени зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України, вказаним та іншими законами України.

Конституцією та законами України Центральна виборча комісія не наділена повноваженнями щодо розгляду скарг на бездіяльність самої ж Комісії.

Згідно з пунктом 4 частини другої статті 99 Закону України "Про вибори Президента України" рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, у тому числі Центральної виборчої комісії, можуть бути оскаржені до суду в порядку, встановленому статтею 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, Центральна виборча комісія не є належним суб’єктом розгляду скарги Омельченка О.М.

Враховуючи викладене, відповідно до частини першої статті 93, статті 96, пункту 4 частини другої статті 99 Закону України "Про вибори Президента України", керуючись частиною другою статті 3, статтями 11, 12, частиною четвертою статті 14,  частиною четвертою статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скаргу Омельченка Олега Михайловича на бездіяльність Центральної виборчої комісії залишити без розгляду по суті.

2. Цю постанову надіслати Омельченку О.М.

Голова Центральної виборчої комісії     В. ШАПОВАЛ