УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

30 жовтня 2010 року № 507

Про скаргу Уварова С.І., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 29 жовтня 2010 року за № 21-36/1-57021

До Центральної виборчої комісії 29 жовтня 2010 року надійшла скарга громадянина Уварова Сергія Івановича, зареєстрована за № 21-36/1-57021, в якій він просить "скасувати постанову № 506 від 27.10.2010 року про скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови м. Винники Уварова Сергія Івановича та прийняти рішення на підставі поданої заяви про відмову від балотування кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської ради Уварова Сергія Івановича".

Вивчивши скаргу та додані до неї матеріали, Центральна виборча комісія зазначає.

Згідно з частиною сьомою статті 85 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (далі – Закон) Центральна виборча комісія уповноважена розглядати скарги щодо бездіяльності територіальної виборчої комісії, яка встановлює результати відповідних місцевих виборів.

Відповідно до частини шостої цієї ж статті Закону рішення, дії чи бездіяльність територіальної виборчої комісії, яка встановлює результати відповідних місцевих виборів, її члена може бути оскаржено до суду.

Таким чином, Центральна виборча комісія не є належним суб’єктом розгляду даної скарги в частині вимог Уварова С.І. щодо скасування постанови Винниківської міської виборчої комісії міста Львова Львівської області (далі – Винниківська міська виборча комісія) від 27 жовтня 2010 року № 506 "Скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови м. Винники Уварова С.І."

Частиною одинадцятою статті 88 Закону передбачено, що виборча комісія приймає рішення про залишення скарги без розгляду по суті, якщо вона подана неналежним суб’єктом звернення зі скаргою чи до неналежного суб’єкта розгляду скарги або з порушенням строків оскарження, встановлених Законом.

Стосовно вимог суб’єкта звернення зі скаргою щодо прийняття Центральною виборчою комісією рішення про скасування рішення Винниківської міської виборчої комісії про реєстрацію Уварова С.І. кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської міської ради Львівської області Комісія зазначає.

Винниківська міська виборча комісія 5 жовтня 2010 року рішенням № 164 зареєструвала Уварова Сергія Івановича кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської міської ради Львівської області.

На підставі пункту 1 частини першої статті 45 Закону 25 жовтня 2010 року Уваров С.І. звернувся до цієї комісії з письмовою заявою про відмову від балотування кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської міської ради Львівської області.

Відповідно до частини третьої статті 45 Закону територіальна виборча комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата в депутати не пізніше 22 години дня, що передує дню голосування.

Таким чином, строк для прийняття Винниківською територіальною виборчою комісією рішення про скасування рішення про реєстрацію Уварова С.І. кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської міської ради Львівської області не сплинув.

Згідно з частиною дванадцятою статті 15 Закону днем вчинення бездіяльності вважається останній день строку, в який мала бути вчинена дія, передбачена цим чи іншими законами України.

Відтак, Винниківською міською виборчою комісією не було допущено бездіяльності щодо розгляду заяви Уварова С.І. про відмову від балотування кандидатом у депутати  в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Винниківської міської ради Львівської області.

Враховуючи викладене, відповідно до частини дванадцятої статті 15, частин шостої, сьомої статті 85, частини одинадцятої статті 88, частини шостої статті 90 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 15 вересня 2010 року № 352, керуючись частиною другою статті 3, статтями 11 – 13, частиною четвертою статті 14, частиною четвертою статті 15, частиною другою статті 27 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скаргу Уварова С.І., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 29 жовтня 2010 року за № 21-36/1-57021, у частині вимог щодо скасування постанови Винниківської міської виборчої комісії міста Львова Львівської області від 27 жовтня 2010 року № 506 залишити без розгляду по суті.

2. У задоволенні інших вимог Уварова С.І. відмовити.

3. Цю постанову надіслати Уварову С.І. та Винниківській міській виборчій комісії міста Львова Львівської області.

Заступник Голови Центральної виборчої комісії   А. МАГЕРА