УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

14 липня 2015 року № 132

Про запит на інформацію Луценка І.В., зареєстрований у Центральній виборчій комісії 9 липня 2015 року за № 21-17-3939

Розглянувши запит на інформацію, який надійшов до Центральної виборчої комісії 9 липня 2015 року від народного депутата України Луценка Ігоря Вікторовича, стосовно надання узагальненої інформації з Державного реєстру виборців про кількість виборців по кожній звичайній виборчій дільниці у розподілі за віковими групами, Комісія зазначає.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації" публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених указаним Законом.

Згідно з частиною першою статті 19 зазначеного Закону запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Центральною виборчою комісією в процесі виконання своїх повноважень інформація про кількість виборців на звичайних виборчих дільницях у розподілі за віковими групами не отримувалася та не створювалася.

Крім того, законами України на Центральну виборчу комісію, яка відповідно до частини другої статті 3 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" зобов’язана діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України, не покладено обов’язку володіти вказаною інформацією.

Для підготовки Центральною виборчою комісією як розпорядником Державного реєстру виборців запитуваної інформації необхідно виконати спеціальні дії, спрямовані на її створення із застосуванням програмних засобів автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців".

Згідно з Роз’ясненням щодо використання інформації з Державного реєстру виборців при забезпеченні доступу до публічної інформації відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації", затвердженим постановою Центральної виборчої комісії від 19 травня 2011 року № 69, Центральна виборча комісія не є розпорядником інформації за запитами на інформацію стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних Реєстру або потребує створення в інший спосіб із використанням відомостей Реєстру.

З огляду на зазначене вище Центральна виборча комісія відповідно до пункту 1 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації" має право відмовити у задоволенні запиту на інформацію.

Відмова у задоволенні запиту на інформацію може бути оскаржена запитувачем у порядку, передбаченому статтею 23 указаного Закону.

Враховуючи викладене, згідно з пунктом 1 частини першої, частинами четвертою та п’ятою статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації", керуючись частиною другою статті 3, статтями 11, 12, частиною другою статті 27 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити Луценку Ігорю Вікторовичу в задоволенні запиту на інформацію.

2. Копію цієї постанови надіслати Луценку І.В. на електронну адресу, вказану в запиті на інформацію.

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Заступник Голови Центральної виборчої комісії   Ж. УСЕНКО-ЧОРНА