УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

3 серпня 2016 року № 365

Про запит на інформацію Рака О.О., зареєстрований у Центральній виборчій комісії 1 серпня 2016 року за № 21-17-9090

Розглянувши запит на інформацію Рака О.О. від 23 липня 2016 року стосовно надання інформації в розрізі будинків про кількість виборців, виборча адреса яких належить до території міста Києва, що надійшов до Центральної виборчої комісії 1 серпня 2016 року із апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Комісія зазначає.

Частиною другою статті 3 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" встановлено, що Комісія та її члени зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації" публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених указаним Законом.

Згідно з частиною першою статті 19 Закону України "Про доступ до публічної інформації" запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Інформація про кількість виборців, виборча адреса яких належить до території міста Києва, в розрізі будинків Центральною виборчою комісією в процесі виконання своїх повноважень не отримувалася та не створювалася.

Підготовка зазначеної інформації потребує виконання спеціальних дій, спрямованих на її створення із застосуванням програмних засобів автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців".

Згідно з Роз’ясненням щодо використання інформації з Державного реєстру виборців при забезпеченні доступу до публічної інформації відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації", затвердженим постановою Центральної виборчої комісії від 19 травня 2011 року № 69, Комісія як розпорядник Державного реєстру виборців не є розпорядником інформації за запитами на інформацію стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних Державного реєстру виборців або потребує створення в інший спосіб із використанням його відомостей.

Пунктом 1 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації" визначено, що розпорядник інформації, який не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит, має право відмовити в задоволенні запиту.

Відмова в задоволенні запиту на інформацію може бути оскаржена запитувачем у порядку, передбаченому статтею 23 Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Враховуючи викладене, згідно з пунктом 1 частини першої, частинами четвертою та п’ятою статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації", керуючись частиною другою статті 3, статтями 11, 12, частиною другою статті 27 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити Раку О.О. в задоволенні його запиту на інформацію.

2. Копію цієї постанови надіслати Раку О.О. на електронну адресу, вказану в запиті на інформацію.

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Заступник Голови Центральної виборчої комісії    Ж. УСЕНКО-ЧОРНА