УКРАЇНА

Центральна виборча комісія

Постанова

м. Київ

9 червня 2006 року №1254

Про заяву кандидата в народні депутати України Шовкошитного В.Ф., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 9 червня 2006 року
за № 21-36-20578

До Центральної виборчої комісії 9 червня 2006 року надійшла заява кандидата в народні депутати України, включеного до виборчого списку виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко», Шовкошитного Володимира Федоровича.

У заяві суб’єкт звернення просить Центральну виборчу комісію відкласти розгляд питання щодо виключення його з виборчого списку виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» у зв’язку з поданням ним апеляційної скарги на постанову Печерського районного суду м. Києва від 7 червня 2006 року в адміністративній справі № 2-а-844/06.

Розглянувши зазначену заяву, Центральною виборчою комісією встановлено.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 6 червня 2006 року в справі № 2-а-844/06 за адміністративними позовами Білоуса В.О., Шовкошитного В.Ф. до виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко», третя особа – Центральна виборча комісія, задоволено заяву Пилипинека В.П. – представника Білоуса В.О. про забезпечення позову, у зв’язку з чим заборонено Центральній виборчій комісії приймати рішення про виключення кандидатів у народні депутати України Білоуса В.О. та Шовкошитного В.Ф. з виборчого списку виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко».

Постановою Печерського районного суду м. Києва від 7 червня       2006 року в справі № 2-а-844/06 за адміністративними позовами Білоуса В.О., Шовкошитного В.Ф. до виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко», третя особа – Центральна виборча комісія, було, зокрема, скасовано ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 6 червня 2006 року про забезпечення позовів Білоуса В.О. та Шовкошитного В.Ф. та допущено її до негайного виконання.

Відповідно до частини першої статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист.

Постановою від 8 червня 2006 року № 154/5  головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Кузьменком О.С. на підставі заяви Пилипенка В.П. про примусове виконання виконавчого листа Печерського районного суду м. Києва від 8 червня 2006 року в справі № 2-а-844/06 було відкрито виконавче провадження про примусове виконання зазначеного виконавчого листа щодо скасування ухвали Печерського районного суду м. Києва від 6 червня 2006 року про забезпечення позову Білоуса В.О. та Шовкошитного В.Ф. та допущено до негайного виконання.

За таких обставин Центральна виборча комісія відповідно до вимог частини третьої статті 101 Закону України «Про вибори народних депутатів України» зобов’язана негайно розглянути заяву виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» від 31 травня 2006 року № 42-01-0158 про виключення з виборчого списку цього блоку окремих кандидатів у народні депутати України згідно з рішенням міжпартійного з’їзду  від 27 травня 2006 року.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 257, частини першої статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, частини третьої статті 101 Закону України «Про вибори народних депутатів України», статті 30 Закону України «Про виконавче провадження», керуючись статтями 11, 12, 13, пунктом 19 статті 19 Закону України
«Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановляє:

1. У задоволенні вимог, викладених у заяві кандидата в народні депутати України Шовкошитного Володимира Федоровича,  відмовити.

2. Копію цієї постанови надіслати Шовкошитному В.Ф.

Голова Центральної виборчої комісії   Я. ДАВИДОВИЧ